Fantasialeiri Ramsau *Sunnuntai*

Tämä teksti on osa Ramsaun auringossa käynnissä olevaa fantasialeiritystä. 6-15.10.2018. Lukemaanne kannattaa suhtautua huumorilla ja suurella varauksella. Aiemmat päivät löytyvät kohdasta vanhemmat vuodatukset. 

Sunnuntai 15.10

Tämä oli harjoituksellisesti lahnapäivien lahnapäivä. Oli tarkoitus hyökätä aamulla varhain ladulle, mutta lauantain mäkitreenin tuoma hapotus toi lähtemiseen oman laiskuutensa. Pientä takarajaa kuitenkin piti asetella, sillä illalla lentäisin viimeisellä Berlin Airin juoppokoneella Münchenistä Berliiniin ja siitä jatkaisin yön yli kaupunkikierrostani, joka aikanaan päätyisi Vuokatin kansainväliselle lentoasemalle. Sunnuntain harjoitukselle en isompaa harjoituksellista tavoitetta asettanut. Nätin kelin vuoksi päätin räpsiä mahdollisimman paljon kuvia ja kerätä muodikkaana fitness-henkilönä aurinkoa talven vaatimuksiin. Kun lauantai painoi jaloissa (onneksi ei päässä) niin olin hyvin onnellinen, että itävaltalainen kollega ja Fischerin tuore välineiden huollon ammattilainen Petr Birkenhaus piti seuraa ensimmäisen tunnin. Vähitellen siinä keho lämpeni ja innostuinkin lyömään muutamat pätkät tasaläppää. Ei se mitään kaunista menoa enää ollut ja leiriväsymyksen seurauksena tuntuikin siltä, että muita hiihtäjiä olisi viljalti lähistöllä, vaikken heitä nähnytkään hyvästä olosuhteesta huolimatta.  Ikään kuin oma latu vain kulkisi heidän ympärillään tunnelissa. Pitkältä tuntuneet 3-tuntia jäätiköllä pyörittyäni totesin olevani valmis majoituksen purkuun ja kotimatkan valmisteluun. Barmanin Johani pölähti vielä ladulle todellisena matti myöhäisenä ennen huomaamatonta poistumista jäätiköltä. Päätin höynäyttää tämän tarinaa, kuin tarinaa sylkevän hiihtohousun fanikuvaan kanssani. Jos en kerran saanut nimmarikorttia ekana mäkipäivänä, niin sitten ottaisin selfien meistä. Suunnitelma onnistui ilman ongelmia ja nyt matkaankin kotimaata kohti Saksan tulevan Olympiatoivon yhteiskuva kamerassa. Harjoituksellinen anti oli keskimääräistä Ramsaun leirin tasoa. Hyvät onnistuneet tehoharjoitukset molemmilla tyyleillä höystettynä yhdellä pidemmällä hiihtoteholla. Hyvä tekemisen laatu huippuolosuhteissa jäi tietysti mieleen, joka rakentui 10-päivän leirin maltilliseen 27 harjoitustunnin runkoon. Jo reissuun lähtiessä päätin, etten kantaisi leiriltä VOT:ia nykyisillä ylipainomaksuilla kotiin. Se olisi nuorempien tai varakkaampien raastajien hommaa.  

Photo 26.2.2017 12.53.24

Majoituksessa oli taas tilanne eskaloitunut väsyneen kuningatarmehiläisen pesiydyttyä leiripaikkaani. Mistä lienee oli osannut teltalle ilmestyä. Oliko avonainen hunajapurkki syynä vaiko jokin muu, se jäi arvoitukseksi. Joka tapauksessa siinä työn näännyttämä mehiläinen otti helppoa matkadivaanillani, eikä tehnyt elettäkään, vaikka miten kasailin romppeita ja kolistelin pakatessa kenttäkeittimen kattiloita. Lopulta tuota väsynyttä hyönteiskunnan edustajaa kävi niin sääliksi, että pakkasin sen Fiat Pandaani ja kuljetin hänet laakson lämpimään. Yöt olisivat jäätiköllä kylmiä, eikä minun esikuntateltastakaan olisi suojaksi ilman polttoainekäyttöistä lämmitintä. Laaksosta löytyi sopiva musta rattailla siirtyvä pesä tälle luontokappaleelle, jossa pörriäinen näytti olevan vähintään kuin kotonaan. Virkosikin melkoisesti, kun kaadoin tuntosarville vihreää teetä vaalalaisella Määtän perheen hunajalla makeutettuna. Surisipa vielä kiitokset perään, minun tehdessä lähtöä takaisin vuorille teltan ja ylimääräisten varusteiden polttoon.

Telttapaikalla odotti jo päivän toinen yllätys. Saksan hiihtomaajoukkueen kolmoisagentti Josef F Seppo Lindinger zippaili teltalla ja ilmoitti vuoriharjoittelututkimuksen alkavan välittömästi. Hänen saapumisensa oli viivästynyt muutaman päivän, koska projekti venäläisten ampumahiihtäjien kanssa venähti parin minutotskan verran. Tämä itätirolilainen talvilajien superammattimainen käskytti minut uusimpaan uuteen voima-anturipukuun ja vaati minua lähtemään mukaansa lähtötasotestiä jäätikölle jauhamaan. Tässä vaiheessa löin stoppia tilanteelle, kuin Elisan innokkaimmille puhelinmyyjille aamutuimaan. En s****a lähtisi täältä enää muualle, kuin kotiin. Leiri on vaatinut veronsa, enkä omannut pienintäkään halua uhrautua tieteelle. Hoksasin ehdottaa Lindingerille tukikohtani ostamista Saksan hiihtoliiton tutkimuskäyttöön. Siten tämä askeettinen, mutta toimiva treenikohde säästyisi tieteen turvin, eikä turhia hiilidioksiinipäästöjäkään syntyisi. Saksan joukkueesta Barmannin Johanin voisi nakittaa ensimmäiseksi testikaniiniksi. Hänen sukutaustassaan on googlefamilyn mukaan paljon askeettisiin olosuhteisiin tottuneita esi-isiä, joten tuskin hänellekään tuottaisi vaikeuksia touhuta viikkoa paria siirrettävässä yhden tähden testihotellissa. Lindinger innostui ideastani heti. Tukikohdan hinnaksi sovittiin tuhat euroa. Kauppakirjaan muotoiltiin vielä pykälä teltan pitämisestä demilitarisoituna vyöhykkeenä seuraavan 50-vuotta tai kunnes Suomi liittyy saman sotilasliiton jäseneksi, kuin Saksakin. Tällä taattiin se, ettei Suomen taisteluvälinetekninen omaisuus pääsisi ainakaan toimintakuntoisena vieraan valtion sotilaskoneiston hyödynnettäväksi. Kättelyiden jälkeen kehoitin Lindingeriä etsimään Barmanin tai jonkin muun virkeän raastajan nopeasti käsiinsä, että saksalaisten rahoittama korkeanpaikantutkimus saataisiin alulle välittömästi. Suureksi yllätyksekseni tuo hiihtomaailman kävelevä tietopankki häipyi uutta tutkimuskohdetta etsimään. Niin häivyin minäkin riihikuivat Eurot taskussani taakseni katselematta. Matka Münchenin lentokentälle on harvoin sujunut niin iloisissa tunnelmissa, kuin tänään. Onnistunut leiri ja todella hyvät kaupat lämmittivät vähintään muutaman auringoin verran mieltä. Tällä loppusilauksen tuomalla energialla kotimatkan 7 koneen vaihtoa menisivät heilahtamalla. Edes vajaan tonnin maksaneet ylipainomaksut suksista ja crossarista eivät mieltä latistaneet. Maanantaina olisin iltapäivästä kotona ja siellä odottaisi hiihtäjän ihana arki pimeine hiihtotunneleineen ja sohjoisine ensilumenlatuineen.  Tämän ihanan syksyn kosteuden ja pimeyden jaksaisi käsitellä nyt auringolla ladattuna paljon paremmin. Korkeanpaikan vaikutus potkisi pienen palautuksen jälkeen miestä Vuokatinvaaralla uusiin rekordeihin sen kolmatta viikkoa, joten harvoin hiihtokautta on toivonut alkavaksi näin kuumeisesti.   

2013-03-27 09.10.51

              


Meranti Team Sportia Crocsport